Ingrediensene

Tenker du på hva du smører i ansiktet?


For meg begynte det med ingrediensene. Jeg lærte meg hva alle disse mystiske navnene på ingredienslisten egentlig betydde, og mye av hva jeg oppdaget sjokkerte meg. Ikke at jeg lot meg overbevise av reklamen som lovet både det ene og det andre. Men noe sant måtte det vel være? Ellers hadde de vel ikke lov til å si det?

Men jeg våknet hver dag med opphovnet ansikt, uten å tenke så mye over det. Øynene både rant og klødde ofte også. Jeg tenkte ikke så mye over det heller. Det var jo bare sånn det var.

Jo mer jeg satte meg inn i hva produktene vi bruker på hud og i hår inneholdt, oppdaget jeg at mange av dem inneholdt ingredienser som bare gjør vondt værre. Shampoo som tørker ut hodebunnen, hudkrem som fremkaller allergiske reaksjoner.

Ingredienser som ble valgt fordi det økte volumet og vekt, og dermed gjorde produktet billigere å produsere.
Jeg mener ikke å påstå at det gjelder alle som en. Men mange, også de som ble regnet som veletablerte respekterte merker som har solgt produkter i tiår. For ikke å snakke om alle dem som fortsatt testet produktene på dyr.

KIM Cosmetic velger ingen slike løsninger. Valget av ingredienser er valgt med tanke på gode egenskaper, og er organiske og naturlige.
Jeg prøver allikevel å holde moderate priser. Men såklart å drive så liten business er dyrere enn å kjøpe i de kvanta som store produsenter kan.

Alle produktene vil ha tydelige ingredienslister. Og forruten å liste dem etter dagens krav med INCI navn, vil det også være skrevet på et forståelig norsk.

Har du innspill til ingrediensene, så bare ta kontakt. Er det noe du ikke tåler? Da kan jeg tilpasse produktet til deg. Kim4u er for deg!
KAN JEG HJELPE DEG?